zaterdag 18 september 2010

Deense Aeblekage

Als je op internet 'Aeblekage' zoekt, zul je er zeker een aantal in het NL vinden. Het principe is gelijk, maar er worden wat verschillende ingrediënten gebruikt.


Ik heb het op deze manier gemaakt:

Benodigdheden:
Deense Makronen (we hebben een zak meegenomen uit Denemarken), een alternatief kan zijn: lange vingers, roggebrood
Zelfgemaakte appelmoes/compote
Slagroom

Werkwijze:
De appelmoes heb ik van biologische appels gemaakt met wat kaneel en agavesiroop (ipv suiker).

Neem een schaal. Verkruimel (mag best grof) een deel van de makronen en bedek hiermee de bodem. Schep hierop de appelmoes/compote en doe hier vervolgens nog een laagje makronenkruim op. Heb je nog appelmoes en kruim over, werk dan laag voor laag door totdat het op is.
Klop de slagroom en doe deze als laatste laag bovenop.
Serveer een schep op een schaaltje. Het ziet er niet echt uit als een appeltaart, maar het smaakt minstens zo goed. Zeker als je het even een paar uurtjes (in de koelkast) laat staan.

Er zijn natuurlijk allerlei werkwijzes mogelijk. Bijvoorbeeld in 1-persoons schaaltjes doen en dan wat meer verschillende laagjes.




Geen opmerkingen:

Dennenboom

De afgelopen dagen werkte ik aan deze dennenboom. Gemaakt op een stok met een voet. Eigen ontwerp (Atelier WOLfjes Wereld). ...