Berichten

Berichten uit mei, 2010 weergeven

Lieveheersbeestjes en de roos

Afbeelding

Ik geef je een roosje mijn roosje

Afbeelding
Deze roos maakte ik gisteravond en is onderdeel van een projectje. Het doet mij denken aan het liedje van Conny van den Bosch. Wordt vervolgd.....

Zomerkrans

Afbeelding

Slofjes van Eskimo

Afbeelding
Ze zijn af, de heerlijke slofjes van Drops Eskimo wol in de kleur Aubergine. De antislipbloemetjes zijn gemaakt met vloeibaar latex van Regia.

Vestje

Afbeelding
Gisteravond heb ik de laatste hand gelegd aan dit vestje:

Het is gemaakt volgens dit patroon van Garnstudio. Ik heb een nld 3 moeten gebruiken om de verhoudingen goed te krijgen en ondanks dat ik werkelijk jaaaaaaaren niet gehaakt had, werd het picotrandje erg mooi. Het is een maatje 98/104 en nog ruimschoots te groot, maar och, even de mouwen omslaan en we komen een heel eind. Ze is er echt een frans dametje in (maar dan een met blonde haren).

Sokken met roosjes

Afbeelding
In dit tijdschrift staat een heel eenvoudig, maar leuk patroon voor sokjes met roosjes.


Ze zijn inmiddels gebreid:

Zomerkrans

Afbeelding
Afgelopen woensdagavond ben ik begonnen met het maken van een zomerkrans. Deze wil ik graag bij de voordeur gaan ophangen. Inmiddels heb ik twee viltnaalden gebroken op de bloemen en zal eerst nieuwe aan moeten schaffen voordat ik nieuwe bloempjes kan maken. Heb ondertussen al verschillende ideetjes hoe hem verder in te vullen. Ik zit te denken aan een meisje op een schommeltje, of een meisje met blote voetjes rennend in het gras.