donderdag 21 oktober 2010

Hulstvrouwtje

Het hulstvrouwtje dat ik hier noemde is af, alleen nog even een lintje om haar straks in de kerstboom te kunnen hangen en dan is ze af.



Ontwerp Mieke Stender



Sneeuwballen gooien

Een eigen ontwerp:








zaterdag 16 oktober 2010

Hoofdjes maken

Voor het maken van de tricothoofdjes staan er op internet diverse beschrijvingen:


En wellicht op nog diverse plaatsen. Mocht je er nog eentje weten/vinden, laat je dan een berichtje achter?

 Ook werk ik graag met wolballen. Deze kun je kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken. Ik prik ze van vulwol.
Dan zit ik een avond lang (of een paar avonden) heftig te prikken totdat er weer een voorraadje is aangelegd van diverse maten.



Ook gebruik ik graag buisverband, dit werkt erg prettig.



donderdag 14 oktober 2010

Kralen verven


Voor december (ja, we zijn op tijd) wil ik het hulstpopje maken van Mieke Stender. Dit patroontje staat in Een heel jaar rond. Hiervoor heb ik o.a. rode kraaltjes nodig als besjes. Nu heb ik altijd een voorraad houten kralen in huis, maar niet altijd in de kleur die ik op dat moment graag zou willen. Maar... dat los ik vrij eenvoudig op met een stukje zijdevloeipapier. Een beetje lauwwarm water en een dot gekleurd zijdevloeipapier doen wonderen. Eerst laat ik het water mooi kleuren en dan haal ik het papier er weer uit. Goed uitkijken, want de 'verf' is niet meer uit kleding of andere dingen te krijgen (of iemand moet hier een oplossing voor weten). Je kunt een paar handschoenen aandoen om te zorgen dat je geen gekleurde handen krijgt.
De kralen laat ik vervolgens een nachtje soppen in deze kleurstof. De volgende ochtend haal ik ze dan uit de het water en leg ze op een schoteltje te drogen. Na een dagje zijn ze wel goed droog en geschikt om te gebruiken. Op deze manier kun je de kralen natuurlijk allerlei kleuren geven.
Voor nu had ik rood nodig:


Lief poppenkind (kleine lijs)

Ik maakte weer een lief klein poppenkind, een kleine lijs. Ze heeft zachte haartjes die je kunt borstelen met een zachte borstel.  Ze draagt...