dinsdag 9 oktober 2012

Kruidige pompoen-kaastaart

Voor de 1e ouderavond van dit jaar bakte ik gistermiddag iets lekkers. Het rook heerlijk in huis. De geur van een zalig herfstig baksel.



Het oorspronkelijke recept vond ik hier en ik deed het zo (dit had ik in huis):

Ingrediënten

Voor de kaastopping

200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
1 losgeklopt ei, op kamertemperatuur
1/4 kop poedersuiker
1 zakje vanillesuiker

Voor het pompoenbeslag

80 gr donkere basterdsuiker
2 eieren
200 gr pompoenpuree (1 kleine pompoen levert 4 porties op)
2 eetlepels olijfolie
1 zakje vanillesuiker
150 gr bloem
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
1/4 tl zout
1 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat (gemalen)
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl kruidnagel (gemalen)

Werkwijze

Voor het pompoenbeslag

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een kleine ronde bakvorm van circa 20 cm in met boter. Het is handig om op de bodem bakpapier te leggen. Dan schuif je na het bakken de taart/cake zo op het rooster om af te koelen.

Klop de bruine suiker samen met de eieren luchtig in een beslagkom.  Roer er de pompoenpuree en olijfolie door.

Meng in een afzonderlijke kom de kruiden, het zout, de vanillesuiker, de baking soda en het bakpoeder. Zeef de bloem hier bovenop en vermeng alles goed.

Roer geleidelijk de droge ingrediënten door de natte. Zorg dat het droge goed opgenomen wordt door het natte. Vul de bakvorm met het mengsel.

Voor de kaastopping

Mix alle ingrediënten tot een glad en romig beslag. Giet het mengsel over het pompoenbeslag in de bakvorm.

Bak de taart/cake in het midden van de oven, ongeveer 50 minuten. Even uitproberen met een sateprikker of deze er schoon uit komt.





Geen opmerkingen:

Lief poppenkind (kleine lijs)

Ik maakte weer een lief klein poppenkind, een kleine lijs. Ze heeft zachte haartjes die je kunt borstelen met een zachte borstel.  Ze draagt...