zondag 23 juni 2013

Hartige taart




Ingrediënten:


250 gr bloem
1/2 theelepel bakboeder
150 gr koude boter
4 eieren
500 gr doperwtjes (dv bio)
1 klein blikje mais
1 rode (punt)paprika
100 ml melk
200 ml slagroom
150 geraspte kaas
water
nootmuskaat
zout en peper

Werkwijze:
Meng de bloem met bakpoeder en 1 tl zout. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe. Voeg 1 ei toe en 1 eetlepel water. Kneed alles tot een glad deeg en maak een bol. Laat deze bol ongeveer een half a 1 uur rusten in de koelkast.

Tijdens de 'rust':
Kook de doperwtjes even beetgaar.
Meng de mais door de doperwtjes. Snijd de paprika in kleine stukjes en meng ook deze erdoor (niet voorgaren).
Verwarm de overn voor op 180 graden. Hetelucht mag 5 graden lager.

Na de 'rust':
Rol de deegbol tot een cirkel (of vierkant in mijn geval). Dit gaat heel handig tussen twee vellen bakpapier. Leg de deeglap in de ingevette bakvorm en maak rondom een opstaande rand. Verdeel het groentemengsel over de vorm.

Klop vervolgens 3 eieren los met de melk, de slagroom en de kaas. Breng dit op smaak met het zout, de nootmuskaat en peper. 
Schenk het eimengsel vervolgens over de groente en zorg dat eea een beetje gelijkmatig is verdeeld. 

Bakken:
Circa 45 minuten.

Serveren:
Warm, lauw of koud (heerlijk voor een pciknick).

Variaties:
Je kunt natuurlijk allerlei groentes toevoegen. Een salade erbij is ook erg lekker. 

Voor de vleeseters: Eventueel kun je de bio-chipolata-worstjes van de grutter die op de kleintjes let in kleine stukjes toevoegen.

Gebruik eventueel soyaproducten ipv de melkproducten.

Geen opmerkingen:

Appelmeisje

Het appelmeisje is het andere popje dat ik op verzoek maakte voor een herfsttafereel. Eerder maakte ik haar al met een groen appelt...