maandag 28 oktober 2013

Bijenwasdrijfkaarsjes




Ontzettend leuk om te doen: kaarsen maken.
Nu worden deze walnootdrijfkaarsjes vaak gebruikt rond Maria Lichtmis. Maar juist omdat de herfst de walnotenoogst brengt en het nu al vroeg donker is, vonden wij het een leuk klusje om nu te doen. Een deel kan straks in de grabbelton voor de adventsmarkt.

Het is heel eenvoudig, alhoewel het splitsen van de noten weer wat lastig is.
Een walnoot splitsen in twee helften, dus heel voorzichtig doen. De inhoud eet je lekker op.
Bijenwaskorrels (oa te koop bij Tientalenten) smelten, au bain marie.
Het lont door de bijenwas halen en recht leggen op een stuk bakpapier. Je knipt hier stukjes lont van voor in de kaarsjes zodra de was afgekoeld is.
De walnoten vol gieten met de gesmolten was. Zodra de was wat begint te stollen steek je er het lontje in. Raak de bodem, maar druk niet door. Eea af laten koelen.
Zodra alles goed gekoeld en gestold is, kun je de kaarsjes in een bakje met water laten drijven en aansteken.



Geen opmerkingen:

Sssstttt.....ik lees: Lampje

Een heerlijk (kinder)boek: Lampje. Lees hier meer.