zondag 29 december 2013

Engeltje

Twee lieve engeltjes kwamen in onze boom hangen deze week.





Binnenin zitten twee belletjes.

Ontwerp WOLfjes Wereld

donderdag 19 december 2013

Gehaakt sterretje


Eenvoud siert. Vooral als je er een boom mee vol hangt.
Gehaakt van Drops cotton viscose.

woensdag 18 december 2013

Engeltje



Ook erg leuk voor de grabbelfee en natuurlijk voor in de boom.

Op de seizoenstafel


Herder Jonas mag 's winters in de stal van de herbergier slapen. Hij noemt het zijn "paleisje". Hij hoort in zijn droom een stem die roept "Maak plaats voor de koning!" Als hij wakker is vraagt de herbergier hem plaats te maken voor een man en een vrouw in verwachting. Helemaal geen koninklijke figuren....

(Dit verhaal kun je lezen in: Een ster over de grens)


Ondertussen zijn Jozef en Maria onderweg naar Bethlehem en ook de engel is onderweg met het Kindeke. Iedere dag komen zij een stukje dichterbij de stal.

maandag 16 december 2013

Adventsmarkt



Gisteren was de adventsmarkt op school.
Hierboven zie je mijn tafeltje met (een deel van) hetgeen ik maakte de afgelopen 3 maanden.


vrijdag 13 december 2013

ZeepinSok


Een zeepje en een gebreid jasje van 100% wol. 
Tijdens het wassen vervilt de wol, werkt als een scrub.

De zeep kocht ik gewoon in de winkel, je kunt dan jouw favoriete zeep kiezen. Dan zet je op sokkennaalden (of een rondbreinaald als je dat prettiger vindt) een aantal steken op. Ik zette 24 steken op. Dan ga je rondbreien totdat het jasje ruim om het zeepje past. De draad door de steken halen en aantrekken. Dan is 1 kant dicht. Vervolgens stop je de zeep erin en haal je een draad door de steken aan het open einde. Deze trek je ook aan. Even dicht naaien, vastzetten en afhechten. Op de computer kun je dan een leuk labeltje maken, printen, op maat snijden, vastplakken. En klaar is je kadootje.

Het is natuurlijk helemaal leuk als je het zeepje ook nog eens zelf maakt, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd (zeep maken bedoel ik).

Sneeuwmanhanger


woensdag 11 december 2013

Een nest muizen


Op de adventsmarkt zal een grabbelfee rondlopen. Dat is een mevrouw die een jurk of rok draagt met allemaal zakjes. En in die zakjes zitten dan kleine kadootjes. Kinderen mogen dan grabbelen en een 'schat' vinden. Deze muisjes mogen een verstopplekje gaan zoeken.

dinsdag 10 december 2013

maandag 9 december 2013

WOLfje ontwerpt

Het was een de afgelopen maanden een beetje stil op mijn blog. Ik was weinig digitaal aanwezig, maar in de echte wereld was ik hard aan het werk. O.a. voor de adventsmarkt van a.s. zondag op de Widar Vrije School in Groningen. Daar zal ik voor het eerst staan met een eigen tafel met zelfgemaakte dingen. Deze week zal ik jullie meer laten zien. Maar eerst twee ontwerpjes van eigen hand. Speciaal ter ere van de markt gemaakt.

Hulstfeetje




Winterfeetje



Tijdens de markt heb ik een klein aantal kant-en-klaar en als pakket bij mij.

donderdag 5 december 2013

Van kindertafel tot borduurtafel

Een paar maand geleden vroeg juf Nienke aan 'klusvader' papa Fokke of hij een tacker had die ze even mocht lenen. Nee, helaas. Maar waar ze die dan voor nodig had. Nu had ze van een oud kindertafeltje het werkblad gesloopt en alleen nog het frame met de poten over. Daar wilde ze graag een lap overheen spannen zodat de kinderen vlaggetjes konden borduren voor in de klas. Een mooi projectje om samen aan te werken. Alleen ja, hoe maak je zo'n lap dan vast. En dat tafeltje stond toch wel erg wankel op z'n pootjes en was verweerd van het buiten staan. Toen ging er bij mama Grietje een lampje branden in het bovenkamertje en de raderen begonnen te draaien....
Zie hier het resultaat, een heus borduurtafeltje.





Het tafeltje is extra verstevigd en heeft een nieuw verfje gekregen. 
Klas, wij wensen jullie heel veel plezier hiermee en hopen dat volgende/andere klassen er misschien ook nog iets aan kunnen hebben.

woensdag 4 december 2013

Poezenoren


Vanochtend zaten deze mooie oortjes in haar schoen.


Gemaakt van een eenvoudige haarband en wolvilt.
Het patroon van de oortjes vind je hier. Voor het roze gedeelte even het patroon verkleinen.
Voor het deel dat om de haarband heen gaat een strook wolvilt op maat knippen. Eventueel de diadeem eerst met een klein beetje lontwol omwikkelen.
De oren worden met een klein beetje vulwol opgevuld.

Lief poppenkind (kleine lijs)

Ik maakte weer een lief klein poppenkind, een kleine lijs. Ze heeft zachte haartjes die je kunt borstelen met een zachte borstel.  Ze draagt...