donderdag 24 april 2014

Kaboutertjes

Inderdaad, het werden kaboutertjes. Een heleboel kaboutertjes in verschillende kleuren.


Daar kun je leuke dingen mee doen, zoals dit:

Maar ik ga in de komende tijd nog even door met het maken van nog meer kleine kaboutertjes. Daar kun je zoveel mee doen. Onder andere uitdelen als verjaardagstraktatie, en dat werd mij gevraagd, of ik daar ook 23 voor wil maken. Ach, dat doet mama met liefde, maar ik verspreid het wel even over de komende maanden. Tussendoor eens weer even iets anders doen. De ideeën blijven opborrelen...

ps ook deze 'mannetjes op de maan' gaan mee naar de adventsmarkt.

dinsdag 8 april 2014

Slak


Wat een leuk resultaat geeft het patroon van een tuinslak van Mieke Stender.
Niet heel erg moeilijk en ook vrij snel klaar.

Helaas hebben wij altijd veel slakken in de tuin, helaas, want een moestuin bijhouden is dan wat lastig. Tenminste, dat vinden wij.
Allerlei opties probeerden we: bier in potjes, slakkenkorrels (niet helemaal jofel, zeker niet met een kat en een klein kind in de tuin). 1 optie gaan we niet proberen: vroeg opstaan om de slakken handmatig te verwijderen.

Maar dit slakje mag er wel even zijn en met hem/haar halen we buiten naar binnen, de echte slakken mogen lekker buiten blijven.

zaterdag 5 april 2014

Lieveheersbeestje + patroon


Leuk voor de seizoenstafel in de zomer, maar ook gewoon als speelgoedje.
Het patroon maakte ik zelf voor dit lieveheersbeestje. Als voorbeeld nam ik de Coccinella quinquepunctata oftewel het vijfstippige lieveheersbeestje.
Hier vind je meer informatie over de 'ladybug'. 

Graag deel ik het patroon hier met jullie.


Printen op A4 formaat.


vrijdag 4 april 2014

Kiemkindje

Eerst verfde ik het lijfje van twee kleine kegelpopjes met bruine waterverf.


Daarna maakte ik het mutsje met het kiempje op basis van het patroon van het kiemkindje van Mieke Stender. Deze heb ik wat verkleind zodat het dit popje zou passen.
Het mutsje is met lijm op het hoofdje vastgeplakt.
In het potje deed ik wat bruine merinowol. Kan natuurlijk ook met wonderwol of bhedawol. Dit heb ik ook een beetje vastgelijmd. Daarin zette ik het kegelpopje. 
Et voila, een kiemkindje....


Maria Lichtmis

Vandaag is het Maria Lichtmis. Thuis vieren wij dat pas morgen. We gaan dan kaarsjes maken in walnotendoppen en pannenkoeken eten. Moeder A...