zaterdag 31 mei 2014

Zonnekindpoppen


Sinds kort ben ik lid van het Gilde voor Zonnekindpoppen. Dat houdt o.a. in dat ik de poppen die ik maak volgens de leidraad van het Gilde maak.

Op de website van het Gilde lees je hier meer over. Daar vind je ook een basishandleiding waarmee je zelf aan de slag kunt.

Op dit moment werk ik aan een speelbaby voor dochterlief. Omdat dit niet mijn enige dagelijkse bezigheid is, doe ik er vaak wat langer over dan wanneer ik hier al mijn tijd aan zou kunnen besteden. In de avonduren werk ik meestal of aan een pop of aan de kleertjes of aan seizoenstafelfiguren. Zoals jullie weten, ben ik nu ook al bezig voor de adventsmarkt in december op school. Overdag als dochterlief thuis is brei ik dan meestal. Een paar sokken is wat gemakkelijker op te pakken als je regelmatig je aandacht ergens anders moet hebben. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat het fijne rustgevende werkjes zijn.

Het maken van de poppen vind ik geweldig leuk om te doen. Langzamerhand komt er 'leven' in de pop. Vantevoren heb ik al wel een beeld in m'n hoofd, soms van een bepaald kind. Zo ontstond Runa die best veel op dochterlief en mijzelf lijkt (wij lijken ook erg op elkaar). En later kwamen Rosa en Naud tevoorschijn. Zij hadden allen geborduurde oogjes zoals ik dat bij vele andere poppen zag. Maar omdat ik nu toch weer helemaal terug ga naar de basis, zal dit straks weer getekend worden.

Ook herken ik altijd 'mijn eigen hand' in de poppen, je herkent de maakster aan de hoofden, vorm en uitstraling. Bijzonder vind ik dat.

Voorlopig werk ik dus even aan de speelbaby. Zij zal kleertjes en luiers nodig hebben. Daarna volgt ongetwijfeld weer een nieuwe pop.

maandag 26 mei 2014

dinsdag 13 mei 2014

Lief poppenkind (kleine lijs)

Ik maakte weer een lief klein poppenkind, een kleine lijs. Ze heeft zachte haartjes die je kunt borstelen met een zachte borstel.  Ze draagt...