maandag 25 augustus 2014

De magische 7


7 jaar geleden was zij net zo groot als pop Floortje (haar verjaarscadeau), 7 jaar geleden mochten wij haar voor het eerst in onze armen houden en knuffelen. 7 jaar alweer! Gefeliciteerd lieve dochter.En na het uitpakken vertrok ze vrolijk naar school met Floortje onder de ene arm en de traktatie voor de klas in de andere: kaboutertjes op een vlot van een stukje ontbijtkoek.


maandag 4 augustus 2014

Haarclipjes met wolvilt

Een leuk klein projectje: haarclipjes.


Hiervoor gebruikte ik de 'stay-in-hair' clipjes van Z.enner. Deze blijven inderdaad beter in het haar zitten.

Een korte werkbeschrijving:

Teken de clipjes om en doe dit iets ruimer dan de speld zelf (zie de stippellijn):


Links is de voorkant, rechts de achterkant. Knip een opening waar het streepje staat. Hier kun je het smalle deel aan de achterkant van de clip doorheen steken.
Als je een bloemetje of iets anders aan de voorkant wilt hebben, borduur je dit eerst op de voorkant. Vervolgens leg je de voorkant op de klip en festoneert beide delen rondom aan elkaar. Voor het bloemetje gebruikte ik dit patroon. Ik printte het en verkleinde/vergrootte het naar de maat die ik mooi vond. Er zijn natuurlijk heel veel leuke dingen te bedenken hiervoor, zoals hartjes, vogeltjes, vlinders. Gewoon proberen en doen!


Fijne jaarwisseling en een goed 2018!

Het is stil hier, al een paar weken. Ik ben even met andere dingen bezig, opruimen met name, en vakantie vieren thuis. Een paar ideeën houd...