Berichten

Berichten uit september, 2014 weergeven

Joris en de draak

Afbeelding
Op 29 september wordt het Michaelsfeest gevierd. Hier vind je een mooie beschrijving van het feest en ook een filmpje. Maar even zoeken op het www en je vindt van alles over de achtergronden van dit feest, de legende en liederen zoals deze:

Voor onze seizoenstafel thuis maakte ik Joris op zijn paard en een draak:Joris heeft hier een lans ipv een zwaard, in de liederen wordt vaak over een zwaard gesproken, maar als je de afbeeldingen bekijkt, kom je vaak een lans tegen. Wij vonden dit laatste vanaf het paard gezien wel handig om een draak te verslaan.
Links zie je een stukje van het meer waar de draak uit kwam. We gaven Joris en de draak een beetje ruimte door de vruchten wat aan de rand te leggen. En, hé, de zon is er lekker nog hè?

Patronen: Draak (vergroot): Rhythm of the home Paard (verkleind): Woolhalla Joris (verkleind) + eigen aanpassingen: Poppedijn

Twinkel twinkel kleine ster

Afbeelding
Ontwerp WOLfjes Wereld

Koude voeten?

Afbeelding
Brei eens een paar sokken...

Dit zijn dan van die dingen waar ik altijd wel een paar van op de pennen heb staan. Voor even tussendoor of als ik wel graag bezig wil zijn, maar geen zin heb in iets anders of dat even niet kan. Dit patroon heet: Romeinse Rib. Een fijn en warm patroon.

Een basissokkenpatroon vind je hier (inclusief matentabellen) en ook de beschrijving voor de Romeinse Rib.