maandag 23 maart 2015

Sneeuwklokjes notitieboek


De hoes is van wolvilt gemaakt, rondom het hart zitten kleine parelkraaltjes en binnenin zit een notitieboek met harde kaft van de h.e.m.a. Heerlijk om je dagdromen in op te schrijven, of je creatieve ideeën of...nou ja, vul maar in. 
Het patroon maakte ik door het schrift om te trekken. Daarna knipte ik twee rechthoeken uit donkerrood wolvilt en 1 lange baan uit lichtgroen wolvilt. Om de cirkel in het midden mooi rond te krijgen, maakte ik een patroon in powerpoint (zo'n handig programma om basisvormen te maken) op papier. Deze legde ik dan op het wolvilt en zo kon ik dit uitknippen. Het patroon van de sneeuwklokjes vond ik hier via Pinterest.

zondag 22 maart 2015

Boekenlegger


Wij lezen veel voor. Op dit moment zijn de boeken van Marieke van Hooff favoriet en dan met name Barones van Stippeltje. Het boek bestaat uit meerdere hoofdstukken en dat vroeg om een boekenlegger....

vrijdag 20 maart 2015

Voorjaarsbodes



Dit narciskaboutertje brengt ons wat voorjaar, gemaakt van wolvilt en een kegelpopje.
Vandaag is een grauwe dag, het is hier flink bewolkt en van de zonsverduistering is niets te zijn, alhoewel ik op het moment dat ik dit type wel het gevoel heb dat het even steeds donkerder wordt.
In onze tuin zijn al wel een aantal 'zonnetjes' te zien:


En andere zullen zich binnenkort in volle bloei laten zien:

Lief poppenkind (kleine lijs)

Ik maakte weer een lief klein poppenkind, een kleine lijs. Ze heeft zachte haartjes die je kunt borstelen met een zachte borstel.  Ze draagt...