zondag 4 september 2016

Hazelnootmakronen

Ik bakte ze al vaker, hier vind je het originele recept, maar dit keer maakte ik ze met de volgende ingrediënten:

eiwit van 3 eieren
100 gr palmbloesemsuiker
mespunt vanillepoeder
4 druppels amandel essence
150 gr gemalen hazelnoten
25 gr havermeel

Bereidingswijze verder hetzelfde.
Deze versie blijft iets plakkeriger (of misschien had ik ze nog iets langer in de oven moeten laten). Ook de structuur is ietsjes anders, beetje grover, maar ze zijn echt heerlijk!


2 opmerkingen:

Anita Willems zei

In het kader van Heel Holland Bakt?
Zien er lekker uit.

Severine Bakker zei

Ook in de 'bak mood'? Misschien moet ik jouw koekjes maar proberen, die van mij waren vies...
Groetjes,
Severine

Appelmeisje

Het appelmeisje is het andere popje dat ik op verzoek maakte voor een herfsttafereel. Eerder maakte ik haar al met een groen appelt...