vrijdag 29 april 2016

Kleurig



De poppendeken is af. Hier schreef ik al dat ik ermee bezig was en daar kun je ook een link naar het patroon vinden.

Ik heb meerdere kleuren gebruikt. Het ecru garen wat ik had, bleek niet genoeg te zijn en van verschillend kleurbad. Helaas was dat echt te zien. Daarom koos ik ervoor om toch maar met meer kleuren te gaan werken. En dat is leuk uitgepakt.


De deken is ook fijn om als poppenmoeder zelf te gebruiken, lekker over je schoot, of om op te zitten op je stoeltje. Vooral ook fijn om mama op die manier altijd lekker dicht bij je te hebben, want die heeft het toch speciaal voor jou gemaakt.

zaterdag 23 april 2016

Sssstttt, wij lezen

Of eigenlijk: wij lazen. Vanavond lazen we het laatste hoofdstuk uit Het Sleutelkruid van Paul Biegel.


Nu gaan we verder met Hotel Tussentijd.



maandag 18 april 2016

Dekentje 'call the midwife'

Deze gehaakte deken wordt de 'call the midwife' babydeken genoemd. In de gelijknamige tv-serie is een dergelijk dekentje te zien. Little Monkey maakte een patroon en Lotte vertaalde het in het Nederlands. Het is echt een eenvoudig dekentje om te haken. Ik maak hem in ecru van katoenen garen voor de poppen.


woensdag 13 april 2016


Op de lentemarkt zal een grabbelfee rondlopen met kadootjes in de vele zakjes van haar jurk. Ik maakte diverse kadootjes waaronder deze konijntjes.


Het originele patroon heet 'drie paashaasjes in een ei' van Atelier Pippilotta die ik voor de paastak maakte (besef mij ineens dat ik daar nog geen foto van gemaakt heb).
Voor deze haasjes maakte ik gebruik van allerlei restjes wolvilt in bruintinten.

Leuk om mee te spelen of voor op de seizoenstafel.

maandag 11 april 2016

In blijde verwachting


Uit het patronenboekje 'Aan de waterkant' van de Vrolijke Viltvriendjes: vader en moeder eend. Ze zijn in blijde verwachting.

vrijdag 8 april 2016

Slakkenborstel


Zou het echt werken? De slakkenborstel? Wel het proberen waard.

De makkelijke moestuin schreef er ook al eens over. En hier kun je ze te koop vinden. Niet eens heel erg duur. Met een zo'n set kunnen wij volgens mij onze moestuinbak mooi omzomen. Valt te proberen....mmmm....iemand ervaring mee?

vrijdag 1 april 2016

Speelpaardje


Een leuk en niet al te moeilijk patroon van Woolhalla. Gemaakt van wolvilt in natuurtinten en voor de manen wat dikker breigaren van alpaca.

Dit patroon gebruikte ik ook al eens, maar dan verkleind, voor het paard van Joris. Zo kun je het heel goed gebruiken voor op de seizoenstafel.

Lief poppenkind (kleine lijs)

Ik maakte weer een lief klein poppenkind, een kleine lijs. Ze heeft zachte haartjes die je kunt borstelen met een zachte borstel.  Ze draagt...