donderdag 14 oktober 2010

Kralen verven


Voor december (ja, we zijn op tijd) wil ik het hulstpopje maken van Mieke Stender. Dit patroontje staat in Een heel jaar rond. Hiervoor heb ik o.a. rode kraaltjes nodig als besjes. Nu heb ik altijd een voorraad houten kralen in huis, maar niet altijd in de kleur die ik op dat moment graag zou willen. Maar... dat los ik vrij eenvoudig op met een stukje zijdevloeipapier. Een beetje lauwwarm water en een dot gekleurd zijdevloeipapier doen wonderen. Eerst laat ik het water mooi kleuren en dan haal ik het papier er weer uit. Goed uitkijken, want de 'verf' is niet meer uit kleding of andere dingen te krijgen (of iemand moet hier een oplossing voor weten). Je kunt een paar handschoenen aandoen om te zorgen dat je geen gekleurde handen krijgt.
De kralen laat ik vervolgens een nachtje soppen in deze kleurstof. De volgende ochtend haal ik ze dan uit de het water en leg ze op een schoteltje te drogen. Na een dagje zijn ze wel goed droog en geschikt om te gebruiken. Op deze manier kun je de kralen natuurlijk allerlei kleuren geven.
Voor nu had ik rood nodig:


Geen opmerkingen:

Fijne jaarwisseling en een goed 2018!

Het is stil hier, al een paar weken. Ik ben even met andere dingen bezig, opruimen met name, en vakantie vieren thuis. Een paar ideeën houd...