Berichten

Berichten uit november, 2011 weergeven

Paddenstoelkerstboomhangers

Afbeelding
Terwijl ik nog na zat/zit te denken over hoe ik een Sinterklaastafereel kan combineren met een adventstafel op het formaat van circa 50 cm breed en de kameel van de kerstgroep nog ligt te wachten om in elkaar gezet te worden, maakte ik 3 paddenstoelkerstboomhangers.

Als basis gebruikte ik een patroon van Mieke Stender: Paddenstoeltje. Als dusdanig kun je er hier eentje zien. Ik liet het hoofdje weg en maakte het steeltje iets langer.

Pietenmuts

Afbeelding
Maak een circel met een doorsnede van circa 60 cm. Maak een tunnel (met een beetje plooien genaaid). Zet de goudband vast op de muts. Doe een stuk elastiek van 2 a 3 cm breed door de tunnel en zet dit vast. Veer erop vastzetten, et voila!

Sinterklaas op de seizoenstafel

Afbeelding
Er wordt nog gewerkt aan een maan, zodat die door de bomen kan schijnen, wordt vervolgd.....
ps: antwoord op de vraag van Sillie: hier wordt er heel veel mee gespeeld, 's avonds als dochterlief op bed ligt, zet ik alles weer netjes op zijn 'plaats'

Hompeltje

Afbeelding
Hompeltje en Pompeltje Die klommen op een Berg Hompeltje was een Kaboutertje En Pompeltje een Dwerg Ze klommen Hoog tot aan het Topje En ze schudden met hun Kopje Ze zijn in de Berg gekropen En niemand heeft ze nog zien lopen Ze slapen zachtjes op één oor Ssssst, ik geloof dat ik ze hoor...
(het kaboutertje maakte dochterlief deze week bij de BSO)