maandag 28 mei 2012

Koolsla

Vanavond zetten we de bbq aan. Ik maak er een lekker bijgerecht bij: koolsla


Hier kun je lezen dat koolsla of coleslaw geen Amerikaans gerecht is, maar van oorsprong Nederlands. Je vindt er ook een paar recepten.


Zo doe ik het:


Ingredienten:
60 gr rozijnen
1/2 witte kool in fijne reepjes gesneden
60 gr wortel in fijne reepjes gesneden
3 el mayonaise
3 el yoghurt
1 tl ml mosterd
1/2 el azijn
mespunt zout
1 tl suiker
1 appel
1 kleine ui

Werkwijze:
Laat de rozijnen circa 15 minuten wellen in warm water.
Snijd de witte kool en de wortel in fijne reepjes. Snijd de appel in kleine stukjes. Versnipper de ui. Doe dit in een schaal.
Meng de yoghurt met de mayonaise, mosterd, azijn, zout, en suiker. Dit wordt de dressing.
Doe de dressing over het kool/wortel/appel/ui mengsel en roer het erdoorheen. 
Ik maak deze koolsla een paar uur voor gebruik en zet hem nog weg in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Appelmeisje

Het appelmeisje is het andere popje dat ik op verzoek maakte voor een herfsttafereel. Eerder maakte ik haar al met een groen appelt...