donderdag 30 april 2015

Gehaakte ballen


Hier vind je het patroon van deze gehaakte ballen. Ik gebruikte buisverband en granulaat om ze op te vullen. Op die manier zijn ze direct wat verzwaard en kunnen we ermee blikgooien.

woensdag 29 april 2015

Vakantiegroetje


En dit is dan hetgeen waar al die tentjes mee begonnen.
Origineel heet dit patroon Zomergroetje, maar ja, het is nog maar lente, maar wel bijna meivakantie (voor sommigen is het dat zelfs al). En alhoewel wij zelf eigenlijk nooit meer met een tent kamperen, staat dat voor mij wel symbool voor vakantie.

Het boekje wat het jongetje in de hand heeft, is een zogenaamde printable. Deze vond ik op het www. De tekst is niet leesbaar en je zou ook zelf heel eenvoudig zoiets kunnen maken.

dinsdag 28 april 2015

Rupsje


Van dit rupsje had ik geen patroon, ik vond het idee op pinterest. Het patroon maakte ik vervolgens zelf.

maandag 27 april 2015

Ponykamp op het strand


Hé, maar dat zijn leuke tentjes mama!

Voor de klas ben ik bezig met een projectje 'vakantie': een jongetje dat ligt te lezen voor zijn tentje. Dochter keek daar eens naar en zag mogelijkheden. Op haar verzoek maakte ik nog drie tentjes in verschillende kleuren. Leuk voor een ponykamp.

Het tentje komt uit een oude nieuwsbrief van De Kleine Troll.

zaterdag 25 april 2015

vrijdag 24 april 2015

Grasklokje

Dit is een patroon van Idhuna. Ik maakte er twee. Eentje voor de klas en eentje voor onze eigen tafel. De bloeitijd van de Campanula Rotundifolia is van juni tot in de herfst, maar ik heb er al een paar in de tuin bij de buren gezien.


donderdag 23 april 2015

Dassen


Ze zijn al een tijdje af en nu laat ik ze dan eindelijk aan jullie zien. De dassen van de Vrolijke Viltvriendjes. Leuk om te maken, maar ook wel een beetje lastig om te maken. De moeilijkheidsgraad vond ik vooral in het zwarte vilt (lastig om te zien wat je doet) en het vastzetten van de vachten zitten.




woensdag 22 april 2015

Meiboom

Voor de klas maakte ik deze meiboom. 









Hier is geen patroonblad van. Voor de meisjes gebruikte ik de basis van een ander patroon en de duifjes vond ik op Pinterest. Voor de stok gebruikte ik dezelfde stok met voet als die gebruikt wordt voor het nest van de ooievaars van de Vrolijke Viltvriendjes.

Even wat extra informative naar aanleiding van de reactie van De Vier Jaargetijden:

Hier kun je de stok vinden. Zelf kocht ik hem bij 't Koekendiefie op de hand en hobby creadagen in Assen. In het bovenste laagje vilt van de ondergrond knipte ik een gat (precies in het midden) zodat de paal erdoorheen kon.

De jongetjes kregen schoentjes, deze knipte ik zonder patroon, twee ovaaltjes met 1 rechte kant (de onderkant), daarna naaide ik ze hiermee vast aan de bodem.

De bodem maakte ik door een gebaksbordje op een stuk papier te leggen, deze trok ik om en daar was het patroon! Tussen de twee lagen vilt zit nog een stuk karton.



zondag 19 april 2015

Gehaakte ballen

We hebben er nu 6 (of zijn het er 7?) en ze zijn geweldig leuk. Ik vulde ze met kunststof granulaat (had ik nog in huis), maar dat kan ook heel goed met rijst, of ander granulaat. Wat je hier ziet, is een bal die nog gevuld moet worden. Om te vullen nam ik een stuk buisverband in de maat die ik ook voor de zonnekindpoppen gebruik. Even aan een kant rimpelen/dichtbinden, vullen en dan ook de andere kant dichtbinden. Als je het zo doet, komt de vulling er niet uit. Heb je een oude panty? Dat werkt vast ook goed!


Wat wij er nu mee doen? 
We oefenen de tafels terwijl we overgooien met de ballen, 1x3 = ...,2x3 = ...
En dat leert zo fijn!




Of we zetten een rijtje met lege melkpakken neer en gaan dan kegelen.
Verder sparen we conservenblikjes op (gebruiken we heeeeeeel weinig, dus dat duurt even) zodat we op het verjaardagsfeestje straks kunnen blikgooien.



zaterdag 18 april 2015

Paaslunch

Het is alweer eventjes geleden, maar met Pasen bakten wij hazenbroodjes. Heerlijk, net stokbroodjes. Daarbij aten wij een door Norah zelfgemaakt tomatensoepje. Mjammie...




En in de klas maakte ze dit vogelnestje van takjes, een blaadje en gevilte eitjes.


zaterdag 4 april 2015

Paddenstoelen in het voorjaar



Nee, dat heb ik nog nooit meegemaakt, of ja, toch wel. Van die zwammen aan de bomen, maar dat zijn dan meestal restanten van de voorgaande herfst.

Deze liefjes zijn een patroon van Poppedijn: Paddenstoel moeder en kind.

woensdag 1 april 2015

Lekkerrrrr....

Maar wel gezoet...


Het recept vind je hier.

Ik gebruikte biologische producten en gecondenseerde kokosmelk en voegde geraspte sinaasappelschil toe.

Gemakkelijk te maken en binnen het uur op tafel.

Lief poppenkind (kleine lijs)

Ik maakte weer een lief klein poppenkind, een kleine lijs. Ze heeft zachte haartjes die je kunt borstelen met een zachte borstel.  Ze draagt...