RECEPT
200 gram gezeefde bloem
100 gram boter
100 gram basterdsuiker
één theelepel vanillesuiker
1 ei
Alles op kamer temperatuur.
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
Boter en suiker goed mengen.
Vanillesuiker toevoegen.
Ei er door mengen.
En als laatste de gezeefde bloem erdoor.
Kneed alles tot een bal en maak deze een beetje plat.
Wikkel dit in bakpapier en laat het minimaal een half uur in de koelkast rusten.
Vanillesuiker toevoegen.
Ei er door mengen.
En als laatste de gezeefde bloem erdoor.
Kneed alles tot een bal en maak deze een beetje plat.
Wikkel dit in bakpapier en laat het minimaal een half uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit tot een lap van circa 4 mm dik. Steek rondjes uit die iets groter zijn dan de stempel, maar niet te groot, want door het stempelen worden ze ook iets groter.
Bestuif de rondjes licht met bloem en druk de stempel er in. Maak het deeg voorzichtig los van de stempel en leg het op bakpapier op de bakplaat. Met een beetje geluk laat het deeg heel gemakkelijk los dankzij de bloem waarmee je ze hebt bestoven.
Bak de koekjes in circa 13 minuten gaar. Bij voorkeur even laten afkoelen, dan komt de vanillesmaak beter tot zijn recht. Andere smaken dan deze heb ik nog niet geprobeerd. Mocht je nog een gezondere oplossing weten dan het gebruik van de basterdsuiker, dan houd ik mij aanbevolen voor het recept!