donderdag 24 maart 2011

Vertelkabouter Christoffel


Twee dagen in de week gaat dochterlief naar een Antroposofisch Kinderdagverblijf. Daar wordt zij 's ochtends welkom geheten door een van de juffies met een liedje.

Als alle kinderen binnen zijn, gaan ze samen met de juffies Christoffel wakker maken.
Christoffel is een kabouter die slaapt in een oude pantoffel.
Aan het einde van de middag (voordat de kinderen weer worden opgehaald) wordt er een slaapliedje gezongen voor hem en gaat hij weer in zijn pantoffel.

Norah had mij al een aantal keren gevraagd of ik niet ook zo'n Christoffeltje kon maken.
Nu moest ik op zoek naar een geschikt patroon en vooral uit zien te vogelen hoe je een handpop maakt. Het gat in het hoofd was uiteindelijk niet eens zo moeilijk. In de bibliotheek vond ik een boek waarin een beschrijving stond. Elders vond ik een patroon voor het jasje, de broek en de schoenen. De rest was een kwestie van in elkaar zetten. Zelfs de naaimachine werkte goed mee voor de muts en het jasje. Al het overige heb ik met de hand in elkaar gezet. Weer een heerlijk kalm en rustig werkje, net zoals het poppenkind.

De vertelkabouter zal vele verhaaltjes gaan vertellen de komende tijd!

Mocht je zelf een vertelkabouter willen maken, maar handiger zijn met breien, dan heeft Tineke's Doehoek een breipatroon voor je.

Geen opmerkingen:

Fijne jaarwisseling en een goed 2018!

Het is stil hier, al een paar weken. Ik ben even met andere dingen bezig, opruimen met name, en vakantie vieren thuis. Een paar ideeën houd...