zaterdag 9 februari 2013

Raamhanger


Vorig weekend maakte ik de rechtse hanger met hartjes, een simpel eigen ontwerp. Met behulp van Powerpoint maakte ik een hartvorm welke ik steeds 10% vergrootte. Ik maakte een printje en koos de formaten die mooi onder elkaar zouden passen. 


De hartjes knipte ik per maat 2x uit rood wolvilt. Deze festoneerde ik op elkaar en vulde ik met een klein beetje vulwol. Vervolgens nam ik een lange naald met een rode draad daarin en begon met onderin het onderste hart te steken. Even een klein stukje draad aan de onderkant laten zodat ook daar later kraaltjes op geregen konden worden. De lange naald ging van de draad en de draad reeg ik in een heel fijn naaldje waar de kralen mee geregen konden worden. Een zestal kraaltjes in wit, doorzichtig en rood reeg ik vervolgens. Daarna weer de grotere naald aan de draad en onderin het volgende hartje recht naar boven. En zo door tot bovenaan. Daar een lusje gemaakt zodat eea kan hangen. 
Onderaan zit dan nog iets van een kwastje. Zes stukjes borduurgaren dubbelgevouwen met bovenin een knoopje en deze dan onder de kraaltjes vastgeknoopt. Eventueel teveel aan garen onderaan de kraaltjes kunnen je wegsteken door om het kwastje heen terug te steken door de kraaltjes.

De andere twee hangers op de foto maakte ik vorig jaar en het jaar ervoor al eens.

Geen opmerkingen:

Armbandjes

Ze worden Ibiza-armbandjes genoemd en zijn vrij eenvoudig te maken. Erg leuk voor meisjes, maar ook voor alle andere 'meiden'. En h...