donderdag 13 maart 2014

Rokje

Vandaag even geen (huishoudelijk) werk, vandaag even genieten van een zonnige dag en lekker aan het hobbyen. Zo maakte ik zojuist dit rokje af. 


Het is een cirkelrok met behulp van het patroon van Farbenmix:  Jana. De onderrand maakte ik met een eenvoudige 3 cm brede uni biaisband. En de boord is van boordstof (op maat gemaakt). Het aanzetten van de boord was het lastigst. De rok moest gerimpeld worden en vervolgens samen met de boordstof rekkend genaaid worden. Dit deed ik dmv een heel klein zigzagsteekje. In MmeZsaZsa's boek Allemaal Rokjes vond ik een uitleg die mij op weg hielp. Daarna is het toch simpelweg beginnen en uitproberen en zien waar je terecht komt. Dat was ook zo met de rits van het jurkje van afgelopen week.
Met een zigzagsteek en een lockvoetje op mijn 'gewone' naaimachine kon ik de boordstof aan de binnenkant vastzetten en dat ziet er heeeeeeel netjes uit. Oh ja, ook maakte ik een knoopsgat aan de binnenkant van de boord. In de taille zit namelijk toch nog elastiek. Zo kan de rok nog beter op maat gemaakt worden en het elastiek eventueel aangepast worden als ze toch nog mocht groeien in de breedte.

Geen opmerkingen:

Armbandjes

Ze worden Ibiza-armbandjes genoemd en zijn vrij eenvoudig te maken. Erg leuk voor meisjes, maar ook voor alle andere 'meiden'. En h...