woensdag 27 januari 2016

BoekenleggerZo ontzettend grappig om te maken. En door kinderen zo goed te doen op de ogen na. Het idee vond ik op Pinterest, alleen een foto. De rest kon ik zelf verzinnen over hoe dat te doen. Dochterlief en een vriendinnetje gingen aan de slag. Helaas ben ik vergeten een foto te maken op dat moment, daarom alleen een foto van deze.
Neem twee strengen lontwol, vilt deze door het met (olijf)zeep en water tussen je handen te rollen. Bovenin kun je met een andere kleur een pluk haar maken. Die moet dan tussen die twee andere kleuren worden gevilt. Dat ging bij ons niet helemaal goed, wel bijna. Het laatste stukje prikte ik nog even vast met een viltnaald. De pluk haar moet verder niet worden gevilt! Anders krijg je geen haar-effect.
De oogjes prikte ik van witte wol (liefst geen lontwol) met daarin een plukje zwart voor de pupil. Deze twee oogbolletjes prikten we vervolgens aan het kopje vast.
Voor de ogen hadden de meiden even wat hulp nodig, maar de rest konden ze prima zelf.
En dan is het een kwestie van laten drogen.

Geen opmerkingen:

Armbandjes

Ze worden Ibiza-armbandjes genoemd en zijn vrij eenvoudig te maken. Erg leuk voor meisjes, maar ook voor alle andere 'meiden'. En h...