maandag 4 januari 2016

Kaarsjes van bijenwas


Met wat lont en bijenkneedwas van Stockmar maakten wij deze minikaarsjes.De bijenkneedwas lekker kneden totdat het warm, zacht en bewerkbaar is (voor de dames met koude handen onder ons: even onder een borst werkt uitstekend).
Maak vervolgens een dun plakje (zo dun mogelijk) van de was en knip een lontje van circa 5 cm (of de gewenste maat). Rol het lontje in het plakje was. Dan heb je een basiskaarsje. Hierna kun je gaan versieren zoals je zelf wilt.

Voor degenen die liever geen aparte losse materialen kopen (of in huis hebben), zijn er pakketten te koop van Ses en Ravensburger om kaarsjes te maken. De was die daarin gebruikt wordt, zijn overigens niet van Stockmar.

Erg leuk om met kinderen te maken voor Maria Lichtmis straks bijvoorbeeld.

Wij gebruikten een dekseltje van een groentepotje als ondergrond dit keer, maar op een plankje is het nog leuker.
Maak je het plakje bijenwas groter en de lont langer, dan kun je ook verjaardagskaarsjes rollen en maken voor de verjaardagsring.

Bijenkneedwas van Stockmar is er in ieder geval in 15 kleuren en kan je bij verschillende winkels aanschaffen, bijvoorbeeld:

Maar er zijn meer winkels die dit verkopen, even zoeken op het internet dus. Ze verkopen overigens niet allemaal altijd alle kleuren! Dus ook daar moet je misschien even op zoeken.

Lont voor kaarsen is bijvoorbeeld hier verkrijgbaar. Verder zul je ook daarvoor misschien even moeten zoeken. Zelf had ik alle benodigdheden nog in huis en wij konden daardoor direct beginnen.

Geen opmerkingen:

Katjeskind

Dit katjeskind en de katjestakken maakte ik van nicky velours, wolvilt en bloementape. Het is een eigen ontwerp. Ontwerp: WOLfjes Wer...