woensdag 16 november 2016

Wichtelen met Tomte


Dit is Tomte, ons wichtelmannetje wat ik vorig jaar maakte. Hij is bij ons weer in huis, verweven met het Sint Maarten en Sinterklaasfeest. Hier nog wat extra info.

Piet doet de schoenkadootjes, het wichtelmannetje legt een warme kruik in je bed en doet een lief briefje in je lunchbox of je jaszak. En soms is daar ook een kleinigheidje of een lekkernij. Alhoewel dat laatste nu eerst wel meer met Sinterklaas is verbonden.

Wij begonnen zo'n twee jaar geleden met het wichtelmannetje. Het hielp onze dochter met de overgang van het wel naar het niet meer geloven in de goedheiligman (niet toen al trouwens hoor). En wat het ook bracht: ze gelooft in de goedheiligman en pieterbaas! Want 'die zitten in ons hart mama'. Het samenzijn, het iets aardigs voor elkaar doen, dat is wat belangrijk is in deze tijd (het hele jaar door eigenlijk en daarom moet je de term 'deze tijd' even ruim nemen). Dat mijn dochter van 9 dat zo goed heeft begrepen, dat vind ik echt iets om trots en vooral heel blij mee te zijn. Dat verwarmt mijn hart.

Geen opmerkingen:

Armbandjes

Ze worden Ibiza-armbandjes genoemd en zijn vrij eenvoudig te maken. Erg leuk voor meisjes, maar ook voor alle andere 'meiden'. En h...