woensdag 13 maart 2019

Herder met schaap en lammetje

Binnenkort is de juf van onze dochter jarig. Vandaag vierde ze dat alvast in de klas. Deze herder met schaap en lammetje een cadeautje voor haar van de hele klas. De afgelopen jaren speelde ze steeds een van de herders in het kerstspel en ik maakte de herder naar haar evenbeeld. Wat ik teruggekoppeld kreeg, was dat ze zichzelf herkende zonder dat daar ook maar een opmerking over gemaakt was! Geweldig toch?! 

De twee kaartjes deden we er zelf nog bij. Een herder met schapen kan zowel in de adventstijd als in het voorjaar op de seizoenstafel. Door een ander kaartje en andere kleuren doeken of bloemen/takken krijg je precies de gewenste sfeer. 
De schapen zijn een patroon uit het boekje De Seizoentafel van M. van Leeuwen-Zier. De herder is een door mijzelf gemaakt ontwerp. De patroondelen hiervan zal ik binnenkort in een patroonblad zetten met werkbeschrijving.



Ter info: de linker kaart is gemaakt door Molly Brett en heet Animal nativity. Bij Atelier Niels Holgersson kun je hem vinden onder de naam Dieren voor de stal. De rechter kaart is gemaakt door Marjan van Zeyl.

Geen opmerkingen:

Lief poppenkind (kleine lijs)

Ik maakte weer een lief klein poppenkind, een kleine lijs. Ze heeft zachte haartjes die je kunt borstelen met een zachte borstel.  Ze draagt...